1)Kira akdini düzenlemeden ve imzalamadan önce mutlaka bir avukata danışın.
2) Mutlaka tahliye taahhüdü alın: Tahliye taahhüdü kira akdinden sonraki tarihi taşımalıdır. Ancak mümkünse düzenleme ve tahliye tarihinin boş olması daha iyidir.
3) Tahliye tarihinde tahliye edilmezse cezai şart ödeneceğini belirtin.
4) Başkaca hususlar için de cezai şart öngörün ve cezai şartın miktarını ve her yıl için nasıl ve ne kadar artacağını açıkça belirtin.
5) Her ayın kirasının nasıl ve hangi adreste ödeneceğini açıkça belirtin.
6) Kiralardan birisinin ödenmemesi veya geç ödenmesi halinde tüm kira alacaklarının muaccel olacağını kira sözleşmesine yazın.
7) Her yıl için ayrı ayrı senet alın, kiralar ödendikçe senetleri iptal eder¬siniz.
8) Mutlaka nakit teminat alın ve kefil isteyin. Teminat olarak nakit yerine senet alıyorsanız, düzenleme tarihi ve miktarı boş olsun, ayrıca nama yazılı değil hamiline olsun.
9) Kira artış oranını net olarak, hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde belirtin.
10) Kira süresi sonunda anahtarın ve kiraya konu yerin bir tutanakla teslim edilmesi gerektiğini yazın.
11) Kiralanan yerde bulunan demirbaşları markaları ve modelleri ile bera¬ber kira sözleşmesine yazın. Kiralananda yapılacak tadilatların kira süresi so¬nunda aynen bir bedel ödenmeden kiralayana kalacağını belirtin. Konut kiralarında belirli bir süre önceden ihtarname çekmezseniz kiranın kendiliğinden yenilenmiş sayılacağını ve tahliye ettiremeyeceğinizi unutmayın.
ANA SAYFA NEDEN TÜRKİYE TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMAK İÇİN NEDENLER ...
Devamını okuİkamet Genel Bilgiler Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk kurallarının uygulanmasında paralelliğin sağlanması; in...
Devamını okuGAYRİMENKUL VE VATANDAŞLIK EDİNİMİ Türkiye’de Gayrimenkul Edinmek İsteyen Yabancıların B...
Devamını okuOrtalama otel fiyatlarına Isparta 's: 468 TRY 25 USD 23 EURO 1,754 RUB Isparta 3 Yıldızlı bir otelin &c...
Devamını okuMortgage, insanların kolayca hatta kira öder gibi ev almalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir Gayrimenkul Finansm...
Devamını oku